Infrarood in de badkamer?

infraroodcabine in badkamer

Meer en meer mensen zijn op zoek naar de aangename warmte van infrarood in de badkamer. Dat infrarood panelen een heerlijke warmte verspreiden kunnen we uiteraard niet ontkennen. Dat ze ook enige therapeutische werking hebben dan weer wel.

Infrarood panelen versus een infraroodcabine

 

Infrarood panelen worden in de badkamer gehangen omdat ze zorgen voor een aangename warmte van zodra ze ingeschakeld worden. Heerlijk natuurlijk, als je net uit je douche stapt. 

Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze energiezuinig omdat ze de warmte rechtstreeks aan het lichaam afgeven in plaats van de hele badkamer te verwarmen.

 

Echter, wie ook de therapeutische werking van de infraroodgolven voor ogen heeft, moet zich wenden tot een infraroodcabine met een gegarandeerde infraroodstraling tussen 5.600 nanometer en 7.000 nanometer. Want het ritme van het water in onze lichaamscellen heeft eveneens een golflengte tussen 5.600 en 10.000 nanometer. Die twee moeten dus op elkaar afgestemd zijn.

De Health Mate infraroodcabine

 

De stralingselementen van een Health Mate infraroodcabine genereren infraroodstraling op een golflengte van 6.340 nanometer. Hierdoor dringen ze door tot in onze lichaamscellen waar ze de moleculen in beweging zetten. Zo warmen ze het lichaam op zonder de omgevingslucht te verwarmen. 

 

De bloedcirculatie versnelt en we krijgen een doorbloeding van elke cel in het lichaam. Dit noemt men de ‘deep level therapy’ of de therapeutische en helende werking van de infraroodstralen. Spierpijn verdwijnt, pijn aan de gewrichten verdwijnt, het immuunsysteem wordt geactiveerd en cellen vernieuwen zich.

 

En dit allemaal op een half uurtje. Een zinvolle sessie duurt dan ook 20 tot 40 minuten en je moet dit ook echt voelen. Je hartslag gaat omhoog en je gaat veelvuldig transpireren in een poging om die warmte af te voeren. Met het lichaamsvocht dat je verliest, verlies je ook heel wat afvalstoffen. Bovendien verbrand je ook heel wat calorieën, zonder de minste moeite.

Een badkamer met infraroodcabine

 

Het is perfect mogelijk om een infraroodcabine in de badkamer te verwerken. Dit kan zowel ingebouwd als vrijstaand en neemt heel wat minder plaats in beslag dan je op het eerste zicht zou denken. 

De voordelen voor je gezondheid

 

We zetten ze graag nog een keer op een rijtje: de voordelen van een Health Mate infrarood sauna in je badkamer:

 

  1. Het is de meest natuurlijk manier om te detoxen. Je lichaam voert vanzelf de afvalstoffen af.
  2. Je verbrandt calorieën terwijl je absoluut geen fysieke inspanning moet leveren.
  3. Het is een zeer effectief middel tegen stress.
  4. Je huid gaat ervan stralen en rimpeltjes worden minder zichtbaar.
  5. Leef jij dagelijks met pijn? Deze natuurlijke pijnstiller verhoogt dagelijks de levenskwaliteit van mensen die kampen met spierpijn, artritis, fibromyalgie, reuma, en meer…
  6. Elke sessie is een uitstekende cardiovasculaire training.
  7. De infraroodcabine wordt gebruikt door topsporters om hun prestaties te verbeteren en sneller te recupereren na een inspanning.

Overweeg je om je badkamer van infraroodstralen te voorzien? Denk dan goed na over wat je behoeften zijn. Nu en in de toekomst. Want van sommige investeringen kan je levenslang genieten. Daarom geeft Health Mate een levenslange garantie op de stralingselementen, de sturing, de bedieningspanelen en op de led-kleurentherapie van hun infraroodcabines.