Infrarood verlicht de pijn van artritis

Naar schatting 60 tot 80.000 Belgen – vaker vrouwen dan mannen – lijden aan reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt en er gewrichtsontstekingen ontstaan.

Artritis en reuma worden vaak in één adem genoemd – reuma is eigenlijk een verzamelnaam voor tal van reumatische aandoeningen. In beide gevallen gaat het sowieso om ontstekingen die ontstaan in verschillende gewrichten.

Helpt infrarood tegen ontstekingen?

Een infrarood sauna is perfect voor de preventie van opflakkeringen van ontstekingen, maar moet vermeden worden bij effectieve aanvallen en episodes. Er werd al heel wat onderzoek gedaan naar het effect van infrarood sauna’s op patiënten met reumatoïde artritis en de ziekte van Berchterew. Zo bijvoorbeeld door het Medisch Centrum Twente & de Saxion Hogeschool in 2009.
Uit het onderzoek bleek dat voor een optimaal effect de sauna 4 tot 7 keer per week moest gebruikt worden, maar het mentale effect werd al snel duidelijk. Wie moet leven met chronische pijn weet hoe zwaar dit is, niet alleen fysiek, maar ook geestelijk. De weldadige warmte van een infraroodcabine verlicht niet alleen de pijn, maar het ontspant je volledige lichaam. Hetzelfde effect als een instant vakantie op een zonnig strand, zonder dat je een voet in een vliegtuig hoeft te zetten.
Veel reumapatiënten stellen dan ook dat hun levenskwaliteit er dankzij hun infrarood sauna op vooruit is gegaan. Het stelt hen in staat om terug meer buiten te komen en dingen te ondernemen die ze vroeger niet meer deden.

Bewezen resultaat

Medische studies hebben aangetoond dat een infraroodsauna het leven van mensen met artritis een stuk aangenamer maakt en daar zetten wij bij Healthmate Puurs graag mee onze schouders onder.

healthmate puurs