Artrose behandeling: hoe kan je artrose pijn verlichten?

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening waarbij mensen last hebben van pijnlijke gewrichten. Hierdoor hebben ze moeite met bepaalde bewegingen zoals zich bukken, de trap oplopen of een pot opendraaien.
Jammer genoeg is artrose nog niet te genezen, maar wel te behandelen, zodat mensen minder pijn ervaren en terug beter of meer kunnen bewegen.

Wat is artrose ?

Artrose is een chronische ziekte, veroorzaakt door slijtage van het kraakbeen, dit is het beschermend laagje tussen de gewrichten. Het kraakbeen wordt dunner, zachter en het kan zelfs afbrokkelen. Artrose ontstaat meestal geleidelijk en het neemt toe met het ouder worden. Van de 55-plussers heeft één op vijf artrose-symptomen.
Naast het natuurlijk slijtageproces door alledaagse belasting kan overbelasting zoals intensief sporten, zwaar lichamelijk werk, overgewicht of een breuk ernstige artrose veroorzaken. Helaas zijn er ook jonge mensen met artrose door een erfelijke aanleg.
Artrose vermindert het schokabsorberend vermogen van gewrichten waardoor gewrichten minder soepel over elkaar bewegen. Artrose kan elk gewricht in het lichaam aantasten, maar komt vooral voor in de knieën, de heupen, de enkels, de onderrug, de nek, de polsen en de handen.

Artrose symptomen

De typische symptomen van artrose zijn pijn en stijfheid. Deze klachten worden veroorzaakt door lokale ontstekingen bij afbrokkeling van het kraakbeen. Het begint met pijn bij belasting van het gewricht, gaandeweg krijg je ook pijn in rust. In sommige gevallen leidt artrose tot misvormingen van het gewricht of dringt een operatie zich op.
Het is belangrijk om de diagnose van artrose in het beginstadium te weten zodat je je gepast kan laten behandelen.

Artrose behandeling

Je kan de oorzaak van artrose niet wegnemen, maar je kan de klachten zoals pijn en stijfheid wel onderdrukken met medicatie en specifieke bewegingsoefeningen om het slijtageproces te vertragen. Ook warmtetherapie met infrarood straling helpt om het leven met artrose comfortabeler te maken.

Hoe artrose pijn verlichten

De slijtage van kraakbeen is helaas onomkeerbaar. Een behandeling van artrose bestaat enerzijds uit oefentherapie gericht op beweging met een lage belasting op de gewrichten zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Overbelasting dien je te vermijden!
Daarnaast is het belangrijk om lokale ontstekingen tijdig te bestrijden omdat die de slijtage van het kraakbeen kunnen versnellen. Bij acute ontstekingen en erge pijnen worden ontstekingsremmers of infiltraties en pijnstillers voorgeschreven. Op lange termijn zorgen deze echter voor mogelijke bijwerkingen waardoor het aan te raden is om te zoeken naar middelen die het leven comfortabeler maken. Zo helpt warmtetherapie met infraroodstralen de pijn te verlichten en de evolutie van artrose te vertragen.

Artrose en warmte

Het is wetenschappelijk bewezen dat het weer en meer bepaald de luchtdruk een invloed heeft op artrose en andere chronische ontstekingen van gewrichten zoals reumatoïde artritis of fibromyalgie. Zonnige dagen in de buitenlucht doen je gewrichten goed. Warmte zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en gewrichten. Een warm kompres, een warm bad of de warmte van infraroodstralen zetten de bloedvaten open en sturen zuurstof en voedingsstoffen naar de stijve, pijnlijke plek.

Koud en nat weer heeft het omgekeerde effect. De huid koelt sneller en het lichaam vertraagt de bloedcirculatie om energie te sparen. Hierdoor voelen spieren stram aan en worden gewrichten stijf.
Helaas wonen we in een land met gure, vochtige winters. Mede hierdoor kiezen sommige mensen om in een zonnig en droger klimaat te overwinteren. Hun artrose speelt er minder op en ze ervaren minder pijn.
Maar overwinteren in een zuiders land is niet voor iedereen haalbaar. Een infrarood sauna laat je toe om het ideale klimaat van warmte en droogte te simuleren zodat huid, spieren en gewrichten maximaal kunnen ontspannen.

Infrarood warmte

Infrarood warmte is een warmtestraling die diep doordringt in de spieren en de gewrichten waardoor de pijn en klachten van artrose verminderen. In de infraroodcabines van Health Mate® bereik je na een kwartier al de gewenste warmte van 50°C. De hoge temperatuur heeft een reinigend en ontspannend effect. Afvalstoffen worden uitgezweet wat je immuunsysteem ten goede komt en de warmte verbetert de doorbloeding van je spieren en gewrichten waardoor bewegen terug makkelijker wordt. Naast het verlichten van spier- en gewrichtspijn kunnen ook klachten van huidaandoeningen afnemen.

Infrarood straling met therapeutische werking

De infrarood straling bij Health Mate® is een onschadelijke straling met een golflengte van 6340 nanometer. De golflengte is belangrijk als je een helende werking wil bekomen, want enkel golven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking.

Goedkopere infraroodcabines zijn cabines met een golflengte van kleiner dan 5600 nanometer.
Deze cabines kunnen elementen bevatten met een korte golf, met middengolf of met de combinatie van beide golflengten. Cabines met korte golf bevatten elementen die duidelijk rood oplichten. Deze elementen werken heel lokaal en de stralen gaan veel dieper in het lichaam (tot 4 mm). De rood oplichtende lampen met korte golf zijn niet ongevaarlijk! Er is gevaar voor beschadiging aan implantaten en prothesen én gevaar voor brandwonden indien je er te lang blijft voorzitten. De meeste cabines werken vooral met middengolfstraling die vooral ‘warmte’ produceren. Deze infraroodcabines bieden wel de weldaad van de warmte aan, maar niet de gezondheidseffecten op lange termijn zoals:

  • het boosten van je immuniteit
  • het verminderen van pijn aan spieren en gewrichten
  • het vernieuwen van de cellen
  • het verbeteren van je metabolisme

Dieptewarmte voor spieren en gewrichten

De deep level therapie bij een langere golflengte werkt namelijk helemaal anders…

De golflengte van de Tecoloy®-elementen die Health Mate gebruikt, vormt precies een match met ons menselijk lichaam.

Bij een goeie 6000 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine waterdruppeltjes in onze huid aan het trillen. Dat zorgt voor opwarming. Dit opgewarmde vocht komt in ons bloed terecht waardoor ons bloed langzaam maar zeker opwarmt. Doordat ons bloed door heel ons lichaam stroomt, wordt ons lichaam van binnenuit opgewarmd. En dan begint de helende werking van de infraroodstraling. (Deep level therapy).

Ons lichaam voelt dat het opwarmt en schiet in actie om die warmte terug kwijt te geraken. Onze hart begint sneller te pompen waardoor onze bloedsomloop versnelt. Elke cel in ons lichaam wordt beter doorbloed en van meer zuurstof voorzien. Pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, onze cellen vernieuwen zich en ons immuunsysteem krijgt een boost. En als kers op de taart begin je overvloedig te transpireren waardoor je lichaam extreem veel afvalstoffen afvoert. Een betere detox op een natuurlijke manier bestaat er niet. Dit alles samen geeft een zeer gunstige invloed op je lichaam wanneer je te kampen hebt met artrose.

En toch bevatten de professional cabines van Health Mate allemaal een aantal elementen met middengolfstraling. Deze dienen gewoon om de cabine sneller te helpen opwarmen. Health Mate vindt dit zo ‘onbelangrijk’ dat zij het niet eens ter sprake brengen. Noch in hun brochures, noch op de site. Kom eens langs in onze showroom en wij zullen ze jou tonen.

Een man met een mooie witte baard geniet in zijn witte badjas na een heerlijke sauna beurt ter verlichting van zijn artrose pijn.

INFRAROOD SAUNA KOPEN BIJ HEALTH MATE SHOP PUURS – ONZE PRIJSLIJST

Wil je een Healthmate infraroodcabine kopen en ben je op zoek naar prijzen ? Dan bent je bij ons aan het juiste adres!

Hier vind je de prijzen van ons Healthmate gamma aan infrarood sauna’s.

Healthmate Puurs is Premium Dealer in Klein-Brabant van de beste infrarood sauna’s op de markt : Health Mate.

We bieden dan ook de beste voorwaarden op de markt.

1. géén voorschot
2. “niet tevreden, geld terug” garantie gedurende 30 dagen
3. levering binnen de 5 werkdagen (onder voorbehoud van aanwezige voorraad)
4. en dat bovenop de “laagste prijs garantie”

U wilt een Health Mate infrarood sauna kopen, maar twijfelt nog? Lees hier hoe je de ideale Healthmate sauna kan kiezen.

Health Mate Puurs

03 899 37 47
Hoek ten Eiken 302870Puurs-Sint-Amands

Onze openingsuren

Ma – Di – Do – Vr

10u00 – 13u30: op afspraak
14u00 – 18u00: open

Zaterdag

10u00-18u00: open

Woe – Zo

Op afspraak

Ontdek alles over onze massagezetels op onze speciaal hiervoor gebouwde site.