Hoe lage rugpijn behandelen?

80% van de Westerse bevolking heeft wel eens rugklachten. Dat is een hallucinant hoog cijfer. Lage rugpijn komt daarbij het meest voor en is het een veel voorkomende of terugkerende pijn.

De oorzaak van rugpijn is meestal niet toe te schrijven aan een specifieke medische ziekte of beschadiging van de rug. Bij de meest voorkomende vorm van lage rugpijn zijn het eerder de spieren, gewrichten, banden en tussenwervelschijven die niet meer functioneren zoals het hoort. Met een veelal zeurende pijn tot gevolg die de dagelijkse activiteiten bemoeilijken.

Beterschap van rugpijn door infrarood warmte

Pijnbestrijding van rugklachten

Mensen met rugklachten zijn dan ook constant op zoek naar manieren om de rugpijn te verlichten. En hoe contradictorisch het ook klinkt: bewegen is meestal de beste remedie.
Door te bewegen ga je je rugspieren versterken zodat de pijn op termijn kan verdwijnen. Het is dus belangrijk om je normale routine zoveel mogelijk te behouden en je zeker niet te laten verleiden tot langdurige bedrust. Het verzwakt namelijk je rugspieren met een bijkomende stijfheid tot gevolg.

Mensen die af te rekenen krijgen met chronische rugklachten krijgen ook vaak emotionele problemen. Een gevoel van onmacht kan resulteren in een depressie of algemene neerslachtigheid. Wat uiteraard begrijpelijk is.

Om de pijn te verzachten kan je teruggrijpen naar klassieke medicatie. Een pijnstiller op basis van paracetamol wordt hier het meest aanbevolen. Volg zeker de instructies in de bijsluiter en overschrijd de maximale voorgeschreven dosis niet. Het kan je echter wel helpen om in beweging te blijven.

Wie zich na een warm bad wel eens stukken beter heeft gevoeld, weet dat warmte eveneens een positief effect kan hebben en de rugpijn kan verlichten. Warmte zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van spieren en gewrichten. Een warm kompres, een warm bad of de warmte van infraroodstralen zetten de bloedvaten open en sturen zuurstof en voedingsstoffen naar de stijve, pijnlijke plek. Een infrarood sauna is dan ook voor vele mensen een investering die zich vertaald in een verbeterde levenskwaliteit en minder pijn.

Beterschap van rugpijn door infrarood warmte

Infrarood warmte is een warmtestraling die diep doordringt in de spieren en de gewrichten waardoor de pijn en klachten van artrose verminderen. In de infraroodcabines van Health Mate® bereik je na een kwartier al de gewenste warmte van 50°C. De hoge temperatuur heeft een reinigend en ontspannend effect. Afvalstoffen worden uitgezweet wat je immuunsysteem ten goede komt en de warmte verbetert de doorbloeding van je spieren en gewrichten waardoor bewegen terug makkelijker wordt. Naast het verlichten van spier- en gewrichtspijn kunnen ook klachten van huidaandoeningen afnemen.

Infrarood straling met therapeutische werking

De infrarood straling bij Health Mate® is een onschadelijke straling met een golflengte van 6340 nanometer. De golflengte is belangrijk als je een helende werking wil bekomen, want enkel golven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking.

Goedkopere infraroodcabines zijn cabines met een golflengte van kleiner dan 5600 nanometer.
Deze cabines kunnen elementen bevatten met een korte golf, met middengolf of met de combinatie van beide golflengten. Cabines met korte golf bevatten elementen die duidelijk rood oplichten. Deze elementen werken heel lokaal en de stralen gaan veel dieper in het lichaam (tot 4 mm). De rood oplichtende lampen met korte golf zijn niet ongevaarlijk! Er is gevaar voor beschadiging aan implantaten en prothesen én gevaar voor brandwonden indien je er te lang blijft voorzitten. De meeste cabines werken vooral met middengolfstraling die vooral ‘warmte’ produceren. Deze infraroodcabines bieden wel de weldaad van de warmte aan, maar niet de gezondheidseffecten op lange termijn zoals:

  • het boosten van je immuniteit
  • het verminderen van pijn aan spieren en gewrichten
  • het vernieuwen van de cellen
  • het verbeteren van je metabolisme

Dieptewarmte voor spieren en gewrichten

Onze Economy en Professional infraroodcabines maken echter gebruik van Tecoloy®-elementen met een langere golflengte. De deep level therapie bij een langere golflengte werkt namelijk helemaal anders…

De golflengte van de Tecoloy®-elementen die Health Mate gebruikt, vormt precies een match met ons menselijk lichaam.

Bij een goeie 6000 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine waterdruppeltjes in onze huid aan het trillen. Dat zorgt voor opwarming. Dit opgewarmde vocht komt in ons bloed terecht waardoor ons bloed langzaam maar zeker opwarmt. Doordat ons bloed door heel ons lichaam stroomt, wordt ons lichaam van binnenuit opgewarmd. En dan begint de helende werking van de infraroodstraling. (Deep level therapy).

Ons lichaam voelt dat het opwarmt en schiet in actie om die warmte terug kwijt te geraken. Onze hart begint sneller te pompen waardoor onze bloedsomloop versnelt. Elke cel in ons lichaam wordt beter doorbloed en van meer zuurstof voorzien. Pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, onze cellen vernieuwen zich en ons immuunsysteem krijgt een boost. En als kers op de taart begin je overvloedig te transpireren waardoor je lichaam extreem veel afvalstoffen afvoert. Een betere detox op een natuurlijke manier bestaat er niet. Dit alles samen geeft een zeer gunstige invloed op je lichaam wanneer je te kampen hebt met lage rugpijn of chronische rugklachten.

En toch bevatten de professional cabines van Health Mate allemaal een aantal elementen met middengolfstraling. Deze dienen gewoon om de cabine sneller te helpen opwarmen. Health Mate vindt dit zo ‘onbelangrijk’ dat zij het niet eens ter sprake brengen. Noch in hun brochures, noch op de site. Kom eens langs in onze showroom en wij zullen ze jou tonen.

INFRAROOD SAUNA KOPEN BIJ HEALTH MATE SHOP PUURS – ONZE PRIJSLIJST

Wil je een Healthmate infraroodcabine kopen en ben je op zoek naar prijzen ? Dan bent je bij ons aan het juiste adres!

Hier vind je de prijzen van ons Healthmate gamma aan infrarood sauna’s.

Healthmate Puurs is Premium Dealer in Klein-Brabant van de beste infrarood sauna’s op de markt : Health Mate.

We bieden dan ook de beste voorwaarden op de markt.

1. géén voorschot
2. “niet tevreden, geld terug” garantie gedurende 30 dagen
3. levering binnen de 5 werkdagen (onder voorbehoud van aanwezige voorraad)
4. en dat bovenop de “laagste prijs garantie”

U wilt een Health Mate infrarood sauna kopen, maar twijfelt nog? Lees hier hoe je de ideale Healthmate sauna kan kiezen.

Health Mate Puurs

03 899 37 47
Hoek ten Eiken 302870Puurs-Sint-Amands

Onze openingsuren

Ma – Di – Do – Vr

10u00 – 13u30: op afspraak
14u00 – 18u00: open

Zaterdag

10u00-18u00: open

Woe – Zo

Op afspraak

Ontdek alles over onze massagezetels op onze speciaal hiervoor gebouwde site.