De medische voordelen van infrarood

Het staat vast dat infraroodtherapie een weldaad is voor je huid.

Je krijgt een gezonde, frisse teint

Bacteriën en onzuiverheden in je huid zweet je mee uit, het detox-effect, waardoor je na een infraroodsauna sessie een frisse, jonge teint hebt.

Het is de beste dagcrème

Een infraroodsauna stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch houdt en ervoor zorgt dat rimpels, fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Meer zelfs: iedereen met huidproblemen – acne, eczeem, psoriasis, dermatitis – zal baat hebben bij een infraroodsauna.

Het is het enige dat helpt tegen cellulitis

Een infraroodsauna helpt bij de bestrijding van cellulitis, een gelachtige substantie die bestaat uit vet, water en vuil dat in ‘zakjes’ onder de huid zit. Hevig zweten helpt deze vetzakjes te verwijderen uit je lichaam. En omdat in een Health Mate-infraroodsauna de warmte veel dieper penetreert, is zo’n sauna aanzienlijk effectiever dan een gewone sauna.

Het geneest littekens

Niet elke wonde geneest even mooi. En dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, een slechte conditie van je huid of een slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op sommige plaatsen van het lichaam moeilijk. Maar een infraroodsauna kan wel degelijk helpen om een litteken sneller én mooier te laten genezen omdat het de doorbloeding bevordert.